Pacific Cycle Races naar 2022 onder nieuw eigendom • The Toy Book

Een Mongoose-fiets | Bron: Pacific Cycle

Het Amsterdamse Pon Holdings is in de laatste fase van haar acquisitie van Dorel Sports, het in de VS gevestigde fietsenbedrijf dat eigendom is van het Canadese Dorel Industries. De aankoop van Dorel Sports omvat drie grote namen op het gebied van fietsen: Pacifische cyclus, Cycling Sports Group en Coloi – waaronder populaire merken leven, waaronder Schwinn, Mongoose, KidTrax, GT en Cannondale.

De deal, die in het eerste kwartaal van 2022 wordt afgerond, positioneert de Pon.Bike divisie als wereldleider in fietsen en voegt daar kinderspeelgoed aan toe via het merk KidTrax.

De wereldwijde merkvoetafdruk van Pon.Bike | Bron: Pon Holdings

“Met de overname van Gazelle in 2012 lanceerden we een strategie die ons stap voor stap leidde naar de fietsgroep met een omzet van $ 1,5 miljard die we nu zijn, met uitstekende fietsmerken op het gebied van comfort en prestaties, waarvan 70% elektrisch. Als gevolg van deze strategie. Met de overname van Dorel Sports hebben we nu een hoogtepunt bereikt”, zegt Janus Smalbraak, CEO van Pon Holdings. “Ze hebben een rijke geschiedenis met hun iconische fietsmerken, allemaal met een indrukwekkend erfgoed. Schwinn is een instituut in de VS; Caloi is de trots van Brazilië; en Cannondale is een echt wereldwijd merk met een uitstekende reputatie. Dorel Sports is echt complementair aan Pon.Bike en daarom is dit zo’n logische stap.”

Het KidTrax Ford Bronco ride-on speelgoed met zijn tegenhanger op ware grootte | Bron: Pacific Cycle

Pon Holdings is een mobiliteitsbedrijf dat als importeur werkt voor Volkswagen, Audi en andere autofabrikanten in Nederland, naast het werken als distributeur en retailer van luxe- en prestatiemerken, waaronder Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Audi, Aston Martin , BMW, Rolls Royce, Jaguar, Land Rover en McLaren via dealers in geselecteerde gebieden in de VS en Europa.

Op het gebied van fietsen wil Pon de komende jaren haar inspanningen op de groeiende E-bike-markt vergroten.

“Samen kunnen we verder voorzien in de steeds groeiende vraag naar hoogwaardige elektrische fietsen, of het nu voor gebruik in de stad, vrije tijd of sport is”, zegt Smalbraak. “Fietsen is niet alleen gezond, het speelt ook een cruciale rol bij het tegengaan van verkeersopstoppingen in de binnenstad. Het is een van de meest duurzame manieren van transport. We zijn vastbesloten om fietsen een krachtig onderdeel van mobiliteit te maken.”

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Xingrecords.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart