Masters of the Universe-ontwerper Mark Taylor is overleden • The Toy Book

RIP Mark Taylor | Bron: Het speelgoed dat ons heeft gemaakt (Nacelle Co.)/Het speelgoedboek

Een legendarische figuur in de creatie van Mattel’s Masters of the Universe (MOTU) franchise is overleden.

Ontwerper Mark Taylor werd gecrediteerd voor het vormgeven van een groot deel van de MOTU-esthetiek en het ontwerp voor talloze personages die hebben bijgedragen aan het enorme succes van het merk MOTU in de jaren tachtig. Hoewel formele kredieten voor de ontwikkeling van He-Man en Skeletor in de loop der jaren vaak zijn betwist, werd het werk van Taylor, samen met dat van een andere Mattel-ontwerper – Roger Sweet – uiteindelijk het speelgoed dat miljoenen bekend zijn.

Enkele belangrijke ontwerpelementen die He-Man en andere inwoners van Eternia vormden, werden ontleend aan Taylor’s Torak: Hero of Pre-History, een barbaars-achtig personage dat jarenlang in en uit ontwikkeling was vóór de lancering van het merk MOTU in 1982.

Taylors werk bij Mattel begon in de jaren 70 als lid van de Visual Design Group en werkte aan verpakkingen voor Barbie. Na zijn werk aan de MOTU-franchise, werd Taylor een sleutelfiguur in de ontwikkeling van de originele Teenage Mutant Ninja Turtles (TMNT)-lijn bij Playmates Toys in 1987. Taylors werk is onderzocht in tal van documentaires, waaronder Kracht van Grayskull en Het speelgoed dat ons heeft gemaakt.

Zijn overlijden op kerstavond werd bevestigd door zijn vrouw, Rebecca Salari Taylor via Facebook.

Mark Taylor was 80 jaar oud.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

   Leave a reply

   Xingrecords.nl
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart